خرید ماشین در ترکیه و قیمت برندهای مختلف ماشین در ترکیه
از اونجایی که کار ما در گالاتا گروپ، رسانه است و هدفمون اطلاع رسانی واقعی در مورد زندگی در ترکیه و بخصوص شهر استانبول، بنابراین سعی میکنیم در همه زمینه ها برای همراهانمون اطلاعات مفید و جامعی رو ترتیب بدیم که برای زندگی در ترکیه کاربرد داشته باشه. بخصوص در مواردی که خیلی سوال پرسیده میشه. مثل خرید ماشین در ترکیه.
در ترکیه، ماشین سرمایه حساب نمیشه و هر خانواده معمولا” به اندازه نیاز واقعی از خودروی شخصی استفاده میکنه. چون حمل و نقل عمومی خیلی مناسبه و هزینه بالایی نداره. اما سوخت گرونه و ماشین مخارج مربوط به خودش رو داره. اما به هرحال گاهی داشتن ماشین ضروری احساس میشه.
برای خرید ماشین در ترکیه باید به چندین نکته توجه کنین.
یکی اینکه اصلا” شرایط رو با ایران مقایسه نکنین . مثلا” قیمت بنز و بی ام و اصلا” قابل قیاس نیست.
دوم اینکه اینجا برندهای بسیار متنوعی وجود داره و انتخابها زیاد .
سوم اینکه برندهایی که مونتاژ خود ترکیه هستن هم کیفیت خیلی خوبی دارن ( اصلی ترین صادرات ترکیه به اروپا خودرو هست ).
چهارمین نکته اینه که قبل از خرید ماشین در ترکیه باید به میزان مصرف سوخت و نوع دنده و کشور تولید کننده توجه کرد . معمولا” بهترین انتخاب ماشین دیزلی با دنده اتوماتیک هست .ماشینهای آلمانی رتبه اول محبوبیت رو اینجا دارن .
هزینه های مالیات هم سالانه است و براساس حجم سیلندر تعیین میشه.
برای بیمه کردن هم بیمه ترافیک که همون شخص ثالثه اجباریه و هزینه متغیر داره به نسبت مدل ماشین و بیمه بدنه اختیاریه که البته موقع خرید ماشین صفر از کمپانی برای این بیمه پیشنهادات خوبی بهتون میدن.
قیمت ماشین در ترکیه
با توجه به اینکه برندهای متنوعی در ترکیه هست و هر سال هم کلی ماشین جدید اضافه میشه، خیلی سخته که بخوایم همه رو بررسی کینم اما برای خریدن ماشینهای صفر از کمپانی چندین مدل ماشین رو با حدود قیمت ( 6 ماهه اول سال 2019) براتون به عنوان نمونه توضیح میدیم. ( این قیمتها از سایت arabam.com گرفته شده )
🚘 فیات مونتاژ ترکیه از حدود 75 هزار لیر هست به بالا
🚖 رنو که پرفروشترین ماشین ترکیه بوده توی 15 سال گذشته، از 90 هزار 🚘 لیر به بالا داره CLIO 90 هزارتاست. مگان هم از 120 هزار لیر به بالا.
🚖فولکس از 105 هزار لیر شروع میشه
🚘هیوندا مثلا” I20 ، از 89 هزار لیر
🚖نیسان قشقایی حدود 185 هزار لیره
🚘تویوتا از 90 هزار لیر مثلا کرولا حدود 120 هزار لیر هست
🚖بنز از 230 هزار لیر و پژو از 103 هزار لیر به بالا هستن.
اگر هم بخواین ماشین دست دوم بخرین؛ علاوه بر بررسیهای معمول، در ترکیه شرکتهایی هستن به نام Ekspertiez که ماشین رو کاملا” بررسی میکنن و بهتون اشکالاتش رو میگن. قیمت ماشینهای دست دوم متفاوت تره و اینکه پلاک کجا هم باشه روی قیمت اثر میذاره.
به عنوان نمونه :
🚘اپل کورسا مدل 2012 با کارکرد 126 هزار کیلومتر، حدود 52 هزار لیره
🚖فولکس پولو 2016 با 76 هزار کیلومتر کارکرد ، 62 هزار لیر
🚘اما از همین کارخونه ،پاسات مدل 2018 با 24 هزار کیلومتر 250 هزار لیره
🚖فیات 2017 با 50 هزار کیلومتر کارکرد، 65 هزار لیر
🚘رنوی مگان 2016 با 50 هزار کیلومتر هم 94 هزار لیره CLIO 2017 که حدود 110 هزار کیلومتر راه رفته 60 هزار لیره.
🚖پورشه کاین سال 2005 هم که 150 هزار کیلومتر راه رفته باشه 104 هزار لیر قیمت گذاشته شده.
امیدوراریم چرخ ماشینتون به خوشی بچرخه
تیم گالاتا گروپ توصیه میکنه که دقت داشته باشین که بطور اصولی یک ماشین بیشتر از سالی 20 هزار کیلومتر نباید راه رفته باشه. و اگر بیشتر باشه ممکنه که ماشین متعلق به شرکتهای اجاره خودرو باشه و یا صاحبش جهانگرد باشه که در هر دو صورت خرید اون خودرو به نفعتون نیست. برای خرید ماشین در ترکیه حتما” توجه کنین که اینجا هزینه تعمیر به نسبت بالاست و باید ماشین رو خوب نگهداشت. به ماشینهای گازسوز هم در پارکینگهای مسقف اجازه توقف نمیدن و بر چسب HGS یا همون برچسب پرداخت عوارض هم باید بعد از خرید برای تردد توی بزرگراهها تهیه بشه.
و در نهایت اینکه : اینجا میشه با قیمت ارزونتر ، ماشینهای پلاک خارجی رو خرید اما بدونین که فروش این ماشینها سخته چون خریدار هم باید یک خارجی باشه و گاهی صاحب اول و آخر ماشین خودتون میشید.