آمازون در ترکیه
آمازون یکی از غولهای تجارت الکترونیک در جهان است و ورود این شرکت به ترکیه از جمله اتفاقات فرخندهای است که میتواند به نفع هر دو طرف تمام شود. از طرفی ترکیه بازار بسیار مناسبی برای این شرکت خواهد بود و آمازون میتواند با ورود به ترکیه به خاورمیانه و آسیا وارد شود و همچنین سود بسیار زیادی را از این کشور کسب کند و از طرفی دیگر کسبوکارهای کوچک در ترکیه رونق چشمگیری خواهند داشت و بسیاری از مردم خواهند توانست اجناس موردنیاز خود را با کمترین قیمت در کمترین زمان تهیه کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره حضور آمازون در ترکیه صحبت کنیم.
آمازون در ترکیه
درباره آمازون:
جف بیزوس در سال 1994، آمازون را در قالب یک کتابفروشی آنلاین تأسیس کرد. این کتابفروشی آنلاین موفق شد تا طی 20 سال خود را به بزرگترین خردهفروشی آنلاین در سراسر جهان بدل کند. در واقع آمازون پس از مدتی پا را از کتاب فراتر گذاشت و شروع به فروش محصولات نو و دستدوم در سطح اینترنت کرد. وبگاههای الکسا، گودریدز، آی ام دی بی، دیجیتال فوتوگرافی رویو از جمله وبگاههای وابسته به آمازون هستند.
آمازون در حال حاضر دومین شرکت بزرگ آمریکاست و چیزی نزدیک به ششصد هزار نفر کارمند دارد و جف بیزوس مؤسس این شرکت و مالک 17 درصد از سهام و بزرگترین سهامدار آن، در حال حاضر یکی از ثروتمندترین افراد جهان است.
ازآنجاییکه آمازون به دنبال گسترش فعالیتها و کسبوکار خود میگردد، چندی پیش موفق شد تا راه خود را به ترکیه نیز باز کند.
از مزایای تجارت الکترونیک:
بد نیست بدانید تجارت الکترونیک برخلاف تصور عامه، باعث بسته شدن کاسبیهای کوچک نخواهد شد بلکه در جهت رونق آنها تلاش خواهد کرد. در حقیقت قدرت برقراری تعادل در بازار بین کسبوکارهای کوچک یکی از محاسن تجارت الکترونیک است و در این بازی همهچیز به نفع مشتری تمام میشود و او میتواند جنس موردنظر را با قیمتی مناسبتر از توزیعکننده مناسب تهیه کند. از طرفی دیگر آمازون یک بستر عرضه برای تمامی کسبوکارها فراهم میکند تا بتوانند در آن فعال باشند و تجارت خود را پیش ببرند.
ورود به ترکیه:
آمازون با بررسی بازار و خریدها متوجه شد که بخش زیادی از کاربران این سایت خریدهای خود را از ترکیه انجام میدهند. تحلیلکنندگان بازار بر اساس این نتیجه و دیگر بررسیها تخمین زدهاند که میتوان از طریق ورود به ترکیه بهعنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا باز کرد.
در شهریورماه سال 1397 آمازون ورود خود به ترکیه را با عرضه 15 گروه کالایی مخصوص کاربران این کشور کلید زد. سم نیکولز یکی از مدیران وبسایت آمازون در بیانیهای اعلام کرده است که: ما مایلیم تا کسبوکار خود را در ترکیه رشد و رونق بدهیم و امید بر این است که طی سالهای آینده بتوانیم اقلام موردنیاز کاربران را انتخاب و ارسال کنیم. ما در نظر داریم که طیف گستردهای از کالاها و محصولات برند ترک و سایر برندهای بینالمللی را برای افراد مقیم ترکیه با قیمت پایین و کیفیت مطمئن عرضه کنیم.
این 15 گروه کالای مخصوص ترکیه عبارتاند از کتاب، محصولات الکترونیکی، لوازمخانگی، لوازم ورزشی، کوهنوردی، ابزارآلات و اسباببازی کودکان.
آمازون در ترکیه به چیزی نزدیک به 80 میلیون نفر سرویس ارائه میکند و این امر با توجه به رشد اقتصاد ترکیه، سود بسیار خوبی را متوجه آمازون خواهد کرد. به گفته تحلیل گران بازار ترکیه یکی از بهترین بازارهایی بود که آمازون میتوانست برای گسترش فعالیتهای خود به آن ورود کند.
البته آمازون چندان در ترکیه بیرقیب نخواهد بود بلکه رقبای بومی بسیاری در این کشور مشغول به فعالیت هستند. از میان آنها میتوان به Hepsiburada و GittiGidiyor اشاره کرد. GittiGidiyor یکی از زیر مجموعههای eBay است و میتواند برای آمازون رقیب قدرتمندی باشد. دفتر آمازون در سال 2016 در استانبول تأسیس شد و سهامدار عمده این فروشگاه وابسته به آمازون لوکزامبورگ است نتیجتاً این دفتر در ترکیه به شعبه اروپایی این شرکت وابسته خواهد بود.