انواع خانه در ترکیه

به خانه هایی که شرکت های سازنده هنوز صاحب آن می باشند، خانه های نوساز اطلاق می شود. در حالتی که شرکت سازنده مبادرت به اجاره خانه کرده باشد، چون انتقال سندی اتفاق نیافته، خانه همچنان نوساز اطلاق می شود. اجازه دهید کمی بیشتر توضیح دهیم: در حالت اول، همانطور که از اسمش پیداست، خانه کاملا نوساز بوده و شرکت آن را حتی اجاره نداده. حتی ممکن است خانه به دلیل عدم وجود خریدار و یا عدم تمایل سازنده به فروش (به هر دلیلی) چندین سال خالی از سکنه باشد.

در این نوع از خانه ها، امکانات موجود، نو و تمیز هستند، امکاناتی چون کولر گازی اسپلیت، اجاق گازهای توکار به همراه فر و ماشین ظرفشویی و در بعضی از موارد یخچال و لباسشویی که متناسب با هارمونی داخل خانه انتخاب و نصب گردیده اند. اینگونه امکانات، مزیت و ویژگی خیلی خوبی برای خریداران غیر تُرک من جمله ایرانیان می باشند چرا که دیگر درگیر پروسه تکمیل و تجهیز خانه و آشپزخانه در یک کشور غریب نخواهند شد.

در حالت دیگر، خانه های نوسازی هستند که شرکت های سازنده با توجه به سیاست داخلی خود اقدام به اجاره آنها می کنند. هر چند چنین مواردی به وفور یافت نمی شود ولی بخشی از بازار صنعت ساختمان ترکیه به این شکل است.

ذکر این نکته حائز اهمیت است: با اینکه خانه نوساز گران تر از خانه دست دو می باشد ولی با احتساب نو بودن امکانات رفاهی، نبود مشکلات و هزینه های تجهیز مجدد و تعمیرات و نیز تقسیم هزینه های انتقال سند در دفاتر ثبت اسناد رسمی بصورت نصف به نصف بین خریدار و شرکت سازنده، در نوع خود صرفه جویی های اقتصادی خوبی به همراه دارد که می تواند تفاوت قیمت بین خانه های نوساز و دست دوم را پوشش داده و به گزینه مناسبی برای برخی از هموطنان تبدیل شود.

خانه های دست دو

با توجه به شرایط اقتصادی ایران و تضعیف ارزش ریال در قبال ارزهای دیگر از جمله لیر و همچنین تقویت مجدد لیر در بازارهای جهانی، خرید خانه در ترکیه مخصوصا خرید خانه های نوساز برای ما ایرانیان دشوارتر گردیده ولی خوشبختانه وجود خانه های دست دو در بازار املاک ترکیه با قیمت های نازلتر، از رونق خوبی برخوردار است و این خانه ها می تواند گزینه ی مناسب تری برای برخی از هموطنان باشند.

تفاوت قیمتی بین خانه های نوساز و خانه های دست دو در ترکیه با توجه به متراژ، محل و سن خانه متغییر است ولی به منظور داشتن یک ذهنیت اولیه، می توان گفت بر فرض، اگر خانه ای نوساز قیمتی معادل ۵۰۰ هزار لیر داشته باشد، همان خانه بصورت دست دو با سن ۴ یا ۵ سال ساخت، قیمتی حدود ۴۲۰ هزار لیر خواهد داشت. این تفاوت قیمت برای ما که با منابع ریالی پرداخت خواهیم کرد، رقمی معادل حدود ۱۸۰ میلیون تومان خواهد بود. موارد دست دو در ترکیه بیشتر از خانه های نوساز است و این یعنی گزینه های بیشتر برای خرید یک خانه دست دوم ارزانتر با سلیقه خود.

خریداران توجه نمایند، وقتی که بیان می شود خانه ای دست دوم است، نباید ذهنیت بد مشابه آنچه در ایران مشاهده می شود، در ذهن شما ایجاد شود: عمر مفید خانه به پایان رسیده و هزینه های گزاف جهت بازسازی و مرمت خانه باید انجام گیرد … خانه های دست دوئی که همکاران ما با وسواس خاص برای شما انتخاب می کنند، معمولا خانه هایی با عمر ساخت ۲ تا ۵ سال (نهایتا ۱۰ ساله) هستند، با این تفاوت که کیفیت ساخت خانه ها در ترکیه بقدری خوب می باشد که تفاوت چندانی با یک خانه نوساز در ایران ندارد؛ که شاید هم بعضا خانه های دست دوم از نظر پلان، امکانات و کیفیت ساخت، بهتر از خانه های نوساز در ایران باشند. خانه های انتخاب شده برای معرفی به شما عزیزان، معمولا از بین بهترین مجتمع های مسکونی انتخاب شده و قبل از معرفی و بازدید خریدار، امکانات، عمر مفید ساختمان، اعتبار سند، بافت خانوار، کیفیت سازه و پروژه توسط یک تیم فنی ایرانی و ترک، بررسی شده و پس از حصول اطمینان از موارد ذکر شده، به خریداران پرزنت می شود.

در خانه های دست دوم معمولا هزینه ی تعمیر یا بازسازی نیاز نیست، چون فروشنده ی حقیقی و یا حقوقی، قبل از فروش، تمامی نیازهای خانه را تکمیل می کند، مگر در مواردی که خانه با سلیقه شما تفاوت داشته باشد که ممکن است بسته به تغییرات، مبلغی بین ۵ تا ۲۰ هزار لیر را شامل شود.

تفاوت دیگر در خرید خانه ی دست دو با نوساز، در پرداخت هزینه های سند جهت انتقال مالکیت می باشد. در خانه های نوساز این هزینه ما بین خریدار و فروشنده مشترک بوده و بصورت مساوی تقسیم می شود، اما در خانه های دست دوم تمام این هزینه از جانب خریدار باید پرداخت گردد و فروشنده هزینه ای بابت انتقال سند خانه پرداخت نخواهد کرد. این مبلغ حدودا ۴ درصد از قیمت کل خانه خریداری شده می باشد که بصورت نقدی باید به دفتر ثبت اسناد پرداخت گردد. تفاوت دیگر، نحوه باز پرداخت ها خواهد بود، در خانه های نوساز امکان خرید قسطی و پرداخت چندین ساله خانه در بعضی از پروژه های وجود دارد، در صورتیکه در خانه های دست دو مبلغ خانه باید بصورت یکجا، بصورت نقد یا واریز آنی به حساب شخص فروشنده انجام گیرد.

نکته ی آخری که باید علاقه مندان به خرید خانه های دست دو در ترکیه به آن توجه کافی داشته باشند، تبلیغات بعضی از بنگاه داران یا حتی فروشندگان ترک و غیر ترک است که بصورت شخصی در سایت های فروش خانه، اقدام به فروش ملک مخصوصا با قیمت ارزان می کنند. ممکن است برخی از این خانه ها اجازه فروش نداشته یا سند در رهن بانک و غیر تمیز داشته باشند. مطمئن ترین راه، مراجعه به دفاتر معتبر املاک می باشد.

خانه های پیش فروش

به آن دسته از خانه ها اطلاق می شود که پروژه در حال ساخت بوده و شرکت سازنده تعهد به تکمیل و تحویل واحد در آینده کرده است. نکته ی مهم در این گونه خریدها، به خصوص برای ما خارجی ها، توجه ویژه به سابقه و تجربه ی شرکت سازنده می باشد. قرارداد اینگونه از پروژه ها، باید قبل از خرید ترجمه و بررسی شود. در کل این روش خرید را به ایرانیان، به دلیل دشواری و زمانبری زیاد در پروسه ی تشکیل پرونده و تعقیب قضایی به هنگام بروز مشکل، توصیه نمی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مکالمه آنلاین واتساپ