تفاوت های منطقه اروپایی و آسیایی استانبول

این شهربر روی 7 تپه اصلی بنا شده و هستهء اولیه ش در قسمت اسیایی بوده که به مرور شهر بزرگ شده و به قسمت اروپایی هم رسیده .اما جالبه که بدونین آثار تاریخی بیشتر در منطقه اروپایی هستن و البته این به دلیل اینه که دربار سلاطین عثمانی و قبل از اون هم امپراتوری روم شرقی بیشتر در سمت اروپایی متمرکز بودن.درکل ،قسمت اروپایی معروفتره و بیشتر سفارتها و مراکز دولتی و گردشگری در این منطقه هستن بنابراین کمی هم شلوغتره.

بیشتر پاساژهای معروف مثل جواهر و مال آو استانبول و همینطور مناطقی مثل آکسارای و بیلیکدوزو و میدان تکسیم توی منطقه اروپایی هست. بغداد جاده سی و محله کادیکوی و آتاشهیر هم جزئی از منطقه آسیایی هستن.
قسمت آسیایی استانبول سرسبز تر و آرامتره . خانواده های قدیمی بیشتر توی قسمت آسیایی زندگی میکنن و محله ها بومی تر هست. گرچه که خیابونهای شیک و مناطق تجاری لوکس مثل آتاشهیر و پاساژهای عظیمی مثل آکاسیا و عمار باعث میشن چیزی از منطقه اروپایی کم نداشته باشه.

در ادامه تفاوت های منطقه اروپایی و آسیایی استانبول باید بگیم که این دوتا منطقه با سه تا پل به هم وصل میشن که پل بسفر ، پل محمد فاتح و پل سلطان یاووز هستن .
پل معروف گالاتا توی منطقه اروپاییه و روی خلیج شاخ طلایی کشیده شده و برج گالاتا هم کنارشه.

در ادامه هم علاوه بر اتوبوسرانی گسترده، هم مترو و هم متروبوس دارن که بوسیله کشتی و متروبوس هم میشه بین دو منطقه تردد کرد.
توی قسمت آسیایی میتونین لب بسفر مناطق بیشتری رو برای تفریح پیدا کنین و در واقع خط ساحلیش منظم و مرتب تره .اما برای شنا ، قسمت اروپایی بهتره.
دوتا باشگاه بزرگ استانبولِ اروپایی گالاتاسرای و بشیکتاش هستن و فنرباهچه در قسمت آسیاییه.
دفاتر اصلی بیشتر دانشگاهها از جمله دانشگاه استانبول هم در بخش اروپایی قرار داره و البته در قسمت آسیایی هم شعبه دارن.
فرودگاه بخش آسیایی صبیحا هست و بیشتر پروازهای بین المللی به فرودگاه بخش اروپایی یعنی فرودگاه جدید استانبول انجام میشن.
راه آهن آسیایی به ایستگاه حیدرپاشا ختم میشه و قطار اروپایی هم به سیرکه جی.
بازار بزرگ استانبول و بازار ادویه هم کنار همین ایستگاه اروپایی هستن.
اسکله های تجاری بیشتر توی بخش آسیایی هستن و مرتفع ترین تپه استانبول به نام چاملیجا هم در همین قسمته. حالا هم که بزرگترین مسجد دنیا بر روی همین تپه ساخته شده.
درواقع میشه گفت قسمت اروپایی توریستی تره و قسمت آسیایی ترک نشین تر چون بیشتر خارجیها در بخش اروپایی سکونت دارن و در بخش آسیایی خود شهروندان ترک بیشتر هستن.
گرچه که ما به عنوان توریست معمولا دنبال بخش اروپایی هستیم ولی گشت و گذار در بخش آسیایی هم بسیار جالب و دلنوازه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مکالمه آنلاین واتساپ