کار در ترکیه برای بانوان
کار در ترکیه، ممکن است آنطور که به نظر می رسد آسان نباشد، مخصوصا برای کسانی که اطلاعات کافی در مورد شرایط، پتانسیل و جایگاه شغل ها در ترکیه ندارند. بخصوص این شرایط برای بانوان دشوار تر از سایرین است. قبل از شروع فارق از جنسیت، برای پیدا کردن یک فرصت شغلی، باید اطمینان حاصل کنید که از مهارت و دانش کافی برای شغل مورد نظر خود برخوردار هستید و در صورت نداشتن مهارت های کافی، می توانید دورههای مربوط به هر زمینه ی شغلی که می خواهید را گذرانده و پس از ماهر شدن در آن رشته، برای پیدا کردن شغل رسمی، اقدام کنید.
نکته ای که در مورد کار در ترکیه وجود دارد این است که، مهارت هایی که در این مدت فرا گرفته اید، برای ادامه کارتان کافی نخواهد بود و برای همگام بودن با مسایل و به خصوص تکنولوژی های روز، شما بایستی همزمان مهارتهای خود را نیز به روز رسانی کنید، تا بتوانید در عرصه ی رقابت با دیگر کارکنان بمانید. علاوه برآن برای کار در ترکیه باید با برخی مسائل آشنا باشید، به خصوص بانوان.
ایرانیان در ترکیه به چند دسته تقسیم می شوند:
- گروه اول: ایرانیانی که از طریق سایت های کاریابی ترکیه، برای کار به ترکیه می آیند.
گروهی که به منظور پیدا کردن کار در ترکیه، چه از طریق شرکت های کاریابی در ایران چه به تنهایی به ترکیه می آیند. عموما جوانان ۲۰ تا ۳۰ سال هستند که اکثرا در کارگاه ها، رستوران ها و تولیدی ها بعنوان کارگر ساده مشغول به کار می شوند. این دسته از هموطنان، عموما ترکی استانبولی نمی دانند و بعلت شرایط بد کاری و حتی گاه عدم دریافت دستمزد، پس از مدتی کار را رها کرده و بدلیل ناآشنایی با زبان ترکی استانبولی و ناتوانی در برقراری ارتباطات و نداشتن اطلاعات کافی، جایگزین دیگری نیز پیدا نمی کنند و به ایران باز می گردند.
- گروه دوم: فارغ التحصیلان دانشگاه های استانبول در رشته های خوب و در مقاطع بالا.
این گروه پس از دریافت اجازه اقامت از طریق خرید خانه در استانبول، یا طرق دیگر در صدد پیدا کردن کار در ترکیه برمی آیند و با ارسال رزومه به شرکت های مرتبط، جذب شده و اقامت کاری ترکیه را نیز دریافت کرده اند.
- گروه سوم: گروهی از ایرانیان که دوران بازنشستگی شان را در ترکیه سپری می کنند.
این گروه معمولا با سپرده بانکی از ایران، روزگار می گذرانند و در پی سرمایه گذاری و کار در ترکیه نیستند.
- گروه چهارم: ثبت شرکت در ترکیه
گروهی که برای کار در ترکیه با ثبت شرکت در ترکیه و یا سرمایه گذاری در ترکیه، در حوزه های مختلف اقدام به کار آفرینی و راه اندازی کسب و کار در ترکیه به ویژه در استانبول کرده اند.
- گروه پنجم: کارهای فنی و هنری
گروهی که دارای تخصص خاصی در رشته های فنی مانند خیاطی، مکانیکی، عکاسی، گرافیک و… دارند. این گروه گزینه های خوبی برای پیدا کردن کار در ترکیه هستند و با یادگیری زبان ترکی استانبولی توانسته اند در استانبول مشغول بکار شده و حقوق به نسبت خوبی نیز دریافت کنند.
- گروه شش: کارگری ساده در ترکیه
کارگران ساده رستوران ها، کارواش ها، کارگاه های تولیدی.
- گروه هفتم: عدم آشنایی با زبان ترکی
گروه آخر گروهی هستند که در سطوح بالای آکادمیک یا فنی قرار دارند ولی ترکی استانبولی نمیدانند. این گروه معمولا به سختی می توانند در پیدا کردن کار در ترکیه موفق شوند و در صورت پیدا کردن کار، به نسبت دارای حقوق و مزایای کمتری به نسبت دیگران هستند.
کار در ترکیه برای خانم ها
در این مقاله سعی داریم تعدادی از شغل هایی که بانوان ایرانی برای کسب درآمد در کشور ترکیه می توانند انجام دهند رو به شما عزیزان معرفی کنیم، با ما همراه باشید تا با این شغل های پر درآمد آشنا شوید.
معرفی چند کار در ترکیه برای بانوان:
- شغل های هنری: نقاشی، طراحی و خوش نویسی، موسیقی، چرم دوزی، خیاطی و انجام دوخت های هنری روی لباس، زیورآلات دست ساز، شمعسازی، ویترای روی شیشه
- حوزه های پزشکی و درمانی: موقعیت های شغلی مرتبط با حوزه های پزشکی و درمانی، مانند متخصص زنان، پرستاری، متخص بیهوشی و روانپزشکی، در صدر شغل هایی قرار می گیرند که بهترین میزان حقوق را برای زنان دارند.
- آشپزی و خدمات خانهداری: درست کردن انواع غذاهای ایرانی خانگی شیرینی و کیک پزی و یا میوه خشک و …
- خدمات آرایشگاهی: مشاغل آرایشگاهی (گریمورها، پدیکورها، آرایشگران و غیره). یکی از کشور هایی که می توان از طریق آرایشگری به آن مهاجرت کرد کشور ترکیه می باشد. برای مهاجرت به ترکیه از این طریق باید از طرف یک کارفرما یا یک شرکت پیشنهاد کاری داشته باشید و یک قرار داد معتبر تنظیم کنید و آن را امضا کرده باشید. با داشتن این قرار داد می توان برای ویزای کاری ترکیه اقدام کرد. اگر درزمینه ی ماساژ مهارت دارید و یا دوره خاصی را گذرانده اید، می توانید به عنوان درمانگر ماساژ در منزل فعالیت کنید و یا به صورت پاره وقت در باشگاه ها و آرایشگاه ها مشغول به کار شوید. همچنین در این مقاله می توانید با معروفترین سالن های زیبایی استانبول آشنا شوید.
- مربیگری: چند سالی است که تب ورزش در جهان و بخصوص کشور ترکیه بالا گرفته، به نوعی می توان گفت که دیگر ورزش کردن جزو لایف استایل مردمان ترکیه به شمار می آید و به صورت کاملا شفاف قابل مشاهده هست که در هر کوچه شهرک مسکونی برج های اداری و تجاری مجموعه های ورزشی بسیاری وجود دارد. اگر شما مدرک و مجوز مربیگری در کشور ترکیه را دریافت کنید، به راحتی می توانید شغل برای خودتان پیدا کنید.
- با اینترنت شاغل شوید: راههای اشتغال از طریق اینترنت و فضای مجازی آنقدر گسترده و زیاد است که در این مجال نگنجد؛ اما ما به تعدادی از آن اشاره میکنیم که بیشتر در دسترس است و تخصص مهارت آن در مدتزمان کوتاهی قابل یادگیری است. فروشگاه اینترنتی، تولید محتوا انجام دهید، وب مستر شوید، طراح وب شوید، بازاریاب اینترنتی شوید، سهام و بورس.
- بازایابی و تحقیق بازار: بسیاری از شرکت ها و مجموعه های ایرانی هستند که برای واردات مواد اولیه و یا قطعات مجموعه خود از کشور ترکیه نیاز به تحقیقات بازار و یا مجموعه هایی که برای صادرات کالاهای خود نیاز به بازاریابی دارند وجود دارند شما به راحتی می توانید از این طریق برای خود کسب وکار و شغل راه اندازی کنید.
- طلاسازی: طلاسازی از جمله شغل هایی است که علاوه بر جذابیت زیاد درآمد خوبی نیز دارد. شما میتوانید با گذراندن دورههای طلا و جواهرسازی وارد این شغل پردرآمد شوید.
- نگهداری از حیوانات خانگی: یکی دیگر از مشاغل موجود، نگهداری از حیوانات خانگی است که البته باید رابطه خوبی با حیوانات داشته باشید و از آن ها نترسید. برای بانوانی که مشکلی برای ارتباط با سگ و گربه و دیگر حیوانات ندارند، این شغل می تواند درآمد خوبی به همراه داشته باشد.
- طراحی داخلی: اگر در بحث دکوراسیون داخلی تخصص دارید و یا به آن علاقه دارید، می توانید به افراد در زمینه تغییر دکوراسیون منزل و یا محل کارشان مشاوره دهید.
- پرورش گل و گیاه: اگر در منزل خود حیاط، گلخانه یا بالکن دارید، می توانید به پرورش گل و گیاه بپردازید و آن ها را به فروش برسانید. همچنین پرورش گیاهان دارویی نیز گزینه مناسبی است؛ چرا که امروزه استفاده از داروهای گیاهی فراگیر شده است.
- اینفلوئنسر شوید: اگر از آن دسته از زنانی هستید که شبکه های اجتماعی تایم زیادی از شما میگیرد چرا از آن کسب درآمد نمی کنید؟ با معرفی مناطق توریستی آداب و رسوم و فرهنگ و غذاهای یک منطقه و کشور می توانید به کسب درآمد برسید.
- فریلنسر: اگر در زمینهٔ تایپ، ترجمه و تولید محتوا تخصص دارید، می توانید تنها با داشتن یک کامپیوتر شخصی و اینترنت به کسب درآمد بپردازید.
- امور ترجمه: بسیاری از هموطنان ما در ترکیه هستند، که برای امور توریستی و یا تجاری خود نیاز به مترجم دارند، شما با مترجمی زبان ترکی و یا انگلیسی، با ظاهری آراسته می توانید به عنوان مترجم شغل و کسب درآمد داشته باشید.
- آموزش زبان: اگر مدرک زبان انگلیسی و یا کشور دیگری را دارید و یا تخصص در زبانی دارید، باید به شما بگوییم، به راحتی می توانید در مدارس آموزشگاه ها و یا شرکت های بین المللی و چند زبانه در ترکیه کار پیدا کنید. یکی دیگر از راههای کسب درآمد برای امرار معاش، تدریس یک یا چند زبان غیر بومی است.
افراد زیادی هستند که از طریق این شغل در کشور ترکیه درآمد معقولی کسب کرده و زندگی مطلوبی دارند. شما نیز اگر میخواهید در این زمینه به اشتغال بپردازید و برایتان سوال است که چگونه باید این مسیر را شروع کنید، یکی از راهها برای رسیدن به پاسخ این است که در ابتدا از طریق برگزاری کلاسهای خصوصی خودتان این شغل را شروع کنید و با صبر و حوصله پیش رفته تا در نهایت بتوانید شبکههای ارتباطی و نام و رسم خود را کسب کنید.
زبانهای خارجی که در معمولا در کشور ترکیه تدریس میشوند، عبارتند از:
- فرانسوی
- آلمانی
- انگلیسی
- اسپانیایی
- عربی
- مشاغل مربوط به تولید البسه و پوشاک: خیاطان، طراحان انواع پوشاک، راسته دوزها، اتو و غیره. در کشور ترکیه برندها، طراحان و تولیدکنندگان عمده و بزرگ پوشاک وجود دارد که محصولات خود را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت تولید و روانه بازار میکنند. طراحان مد و لباس در این کشور میتوانند پس از اخذ آموزشهای لازم و گذراندن دورههای طراحی مد و طراحی لباس در ترکیه و در خارج از ترکیه جذب برندهای بزرگ و کوچک تولید و عرضه پوشاک شوند.
- مدیریت فروش و فروشندگی در سطح خورد و کلان: اگر استعداد و توانایی فروش خوبی دارید، این شغل، شغل خوبی برایتان به حساب میآید. شرکتهای فروش بسیاری وجود دارند که افراد آماده برای فروش در صادرات و واردات را استخدام میکنند. افرادی که زبان انگلیسی زبان مادریشان است، شانس بیشتری برای به دست آوردن این شغل دارند.
- کار پزشکان در ترکیه: شغل پزشکی که در دوره های قبلی جزو مشاغل غیرمجاز برای خارجیان ترکیه بود اکنون آزاد می باشد. پزشکانی که برای دریافت مجوز کاری از ترکیه اقدام می نمایند می بایستی ابتدا مدارک خود را معادل سازی نمایند. البته ذکر این نکته الزامی می باشد که پزشکان خارجی در ترکیه در صورتی می توانند مجوز کاری دریافت نمایند که در مراکز خصوصی و غیر دولتی مشغول به کار شوند، و برای این که مراکز خصوصی سلامت بتوانند با پزشکان خارجی در ترکیه همکاری کنند. نخست باید درخواست مجوز اولیه از وزارت بهداشت نمایند. برای دریافت مجوز کاری برای پزشکان در ترکیه، پزشکان می بایستی مدرک معادل سازی شده از تحصیلات تکمیلی ترکیه (YÖK) و حداقل نمره ۸ اخذ شده از آزمون زبان ترکی را داشته باشند.
- کار مامایی در ترکیه: شرایط کار مامایی در ترکیه چیست؟ به طور کلی هر فردی برای کار در ترکیه، باید پروانه کار (مجوز کار) داشته باشد. این مجوز توسط دولت ترکیه صادر می شود. این مجوز برای کار مامایی، پرستاری یا پزشکی در ترکیه که با سلامت و بهداشت درگیر است خیلی حائز اهمیت است.
با وجود شرایط سخت استخدام ماما در ترکیه این شغل اما درآمد بسیار بالایی دارد که به دلیل سطح بالای رفاه و خدماتی است که در اختیار زنان باردار قرار داده و همچنین اهمیت فراوانی که به آن ها می دهد. شما می توانید با مراجعه به سایت های معتبر کاریابی در کشور ترکیه و اطلاع از شرایط آن ها، اقدام به کسب مجوز کاری و پیش اجازه کرده و همزمان به اخذ مجوز اقامت خود نیز بپردازید. اما باید توجه داشته باشید که پروسه کسب جواز بسیار هزینه بر بوده و شما می بایست پس از کسب اطمینان کافی از تصمیم خود اقدام کنید تا گرفتار هزینه های زیاد و بیهوده نشوید.
- کار خیاطی در ترکیه: مهم ترین خبری که این روزها شنیده می شود مهاجرت افراد کارآمد و ماهر در رشته های مختلف فنی، هنری و تحصیلی است. این روزها شرایط نامناسب کارددر ایران، واردات بی رویه لباس و پوشاک از کشور چین موجب مهاجرت خیاطان به کشورهای همسایه از جمله ترکیه شده است.
از آنجایی که کشور ترکیه و طراحان آن کشور به توانمندی های خیاطان ایرانی کاملا مشرفند، سعی در جذب ماهرترین ها در کشورشان دارند و چه بسا طراحان حرفه ای آن کشور را افراد ایرانی تشکیل می دهند. برای کار در کشور ترکیه، دولت شرایط ایده آل و قابل قبولی را به خیاطان پیشنهاد می کند. همچنین می توانید برترین طراحان لباس ترکیه را در این قسمت مشاهده کنید.
- کار در هتل آنتالیا: اگر به دنبال آگهی های استخدامی کار در هتل آنتالیا بگردید، حتما موارد خیلی خوبی را پیدا خواهید کرد. به موارد زیر دقت کنید:
– برخی از هتل ها بدون قرار داد افراد را استخدام می کنند مخصوصا کارگران.
– اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید به راحتی می توانید استخدام شوید.
– بسیاری از کارفرمایان ترک در آنتالیا بدون مجوز اقدام به استخدام اتباع خارجی می کنند.
– بسیاری از کارکنان هتل ها دانشجوی یکی از دانشگاه های ترکیه هستند.
شما می توانید در این مقاله با بهترین هتل های آنتالیا و هتل های ترکیه آشنا شوید.
- پرستاری اطفال در ترکیه: اگر با اطفال میانهی خوبی دارید، این شغل از سری شغل هایی است که حتما باید در مورد آن فکر کنید. بسیاری از افرادی که درآمد زیادی در ترکیه دارند، برای نگهداری از اطفال خود، پرستار استخدام می کنند تا در پرورش فرزند خود به آنها کمک کند. بلد بودن به یک زبان دیگر، امتیاز خوبی برای شما به حساب می آید، چرا که برخی از والدین پرستارهایی را ترجیح می دهند، که بتواند فرزندشان را با زبان دوم، مانند زبان آلمانی یا انگلیسی بزرگ کنند.
نتیجه گیری
می توان نتیجه گرفت که پیدا کردن کار در ترکیه و استانبول بطور ویژه، کار بسیار پیچیده و حتی سختی نیست، ولی شروط اصلی آن یکی تسلط به زبان ترکی استانبولی و دیگری داشتن تبحر خاص در رشته آکادمیک یا فنی است و این امری است که در هر کجای دنیا صادق است.
افرادی که براساس یک برنامه دراز مدت قصد راه اندازی یا اداره کسب و کار در ترکیه را دارند، چه زن و چه مرد، نیاز خواهند داشت که برای یک پروانه کاری مستقل اقدام کنند.
پروانه های کاری مستقل به سختی بدست می آیند مگر اینکه شما بخواهید برای افراد بومی ترکیه شغل های زیادی به وجود آورید. بسیاری از مردم فکر می کنند که درخواست برای چنین ویزایی خیلی آسان تر از گرفتن پروانه های اقامت و شهروندی جدید براساس سرمایه گذاری یا یک شخص با مهارت بالا می باشد.
معمولا، بعضی از مهاجران که قصد کارآفرینی در ترکیه دارند، یک شرکت ترکی راه اندازی می کنند تا فعالیت تجاری انجام بدهند و بعد مدیر عامل آن شرکت می شوند. برآن اساس، آنها برای پروانه کاری اقدام می کنند، تا برای آن شرکت کار کنند. این کار معمولا آسان تر از درخواست دادن برای پروانه کار مستقل می باشد. یکی از دلایل مهاجرت به یک کشور را میتوان در عدم رضایت از وضعیت کار و درآمد شخص مشاهد نمود.
از این رو در طی سالیان گذشته تعداد اشخاصی که اقدام به مهاجرت از طریق کار خصوصا به کشورهای همسایه ایران مینمایند، رشد قابل توجهی داشته است. یکی از کشورهایی که بر سر زبان متقاضیان قرار گرفته است، ترکیه میباشد. کار در ترکیه مانند کار در بلژیک و سایر کشور ها تابع قوانین و مقررات خاص خودش است.
اگر در حال حاضر در ایران زندگی می کنید و قصد دارید برای ادامه زندگی و کار در ترکیه مهاجرت کنید بهتر است قبل از هر اقدامی یک سری شرایط را بدانید:
- باید بدانید کار در ترکیه به مجوز یا پروانه کار احتیاج دارد.
- باید بدانید برای کار در ترکیه کجا به دنبال چه شغلی بپردازید.
- برای کار در ترکیه باید از قوانین استخدامی در ترکیه با خبر باشید تا دچار مشکل نشوید.
- هزاران اطلاعات دیگر که قبل از استخدامی و شروع کار در ترکیه باید آن ها را بدانید